Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ «Χωρίζουν οι δρόμοι» των Ebay και PayPal

Ο κολοσσός του ιντερνετικού εμπορίου Ebay ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απόσχιση της θυγατρικής εταιρείας online πληρωμών PayPal, που έχει επισκιάσει τον μητρικό όμιλο όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης.




Η PayPal, την οποία εξαγόρασε η Ebay το 2002 έναντι 1,5 δισ. δολ., θα εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο ως ανεξάρτητη εταιρεία, μόλις ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός των δυο εταιρειών, το β' εξάμηνο του 2015.

Η είδηση -που προκάλεσε άλμα της μετοχής της eBay κατά 8% στην Wall- συνιστά νίκη του ακτιβιστή μεγαλομετόχου Καρλ Αϊκαν, ο οποίος επί μήνες επέμενε για την κίνηση αυτή, σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Τζον Ντόναχιου που -όπως έγινε γνωστό- θα αποχωρήσει από τη θέση του μόλις «χωρίσουν οι δρόμοι» των eBay και PayPal. Νέος επικεφαλής της eBay θα αναλάβει ο νυν πρόεδρος της eBay Marketplaces Ντέβιν Βένιγκ, ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανεξάρτητης PayPal ορίστηκε ο Νταν Σούλμαν, υψηλόβαθμο στέλεχος της American Express. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανεξάρτητη PayPal θα μπορούσε να αναζητήσει νέες αναπτυξιακές διόδους, καθώς η προοπτική συνεργασιών με εταιρείες όπως η Apple και η Alibaba έρχεται πιο κοντά. Όσο για την eBay, που είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 5,6% από την αρχή του έτους (έναντι κερδών 19% για τον δείκτη Nasdaq των μετοχών της υψηλής τεχνολογίας), ο ορίζοντας είναι μάλλον θολός...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com