Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Καπέλο» 60 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές

Με «καπέλο» ύψους 60 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι χρέωσαν ιδιωτικές κλινικές τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους του το 2013.




Αυτό προκύπτει από το πόρισμα - έκθεση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, το οποίο έχει ήδη στη διάθεσή του ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, καθώς μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Ο έλεγχος των ιατρικών πράξεων που εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της χώρας για το έτος 2013, θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα «καίει» αρκετές ιδιωτικές κλινικές αποκαλύπτοντας αδικαιολόγητες χρεώσεις ακόμη και για ανύπαρκτες υπηρεσίες. Ουσιαστικά το πόρισμα αμφισβητεί τη νομιμότητα περί του 15% των οικονομικών απαιτήσεων των κλινικών που ανέρχονται για το 2013 στα 430 εκατ. ευρώ (από τα 330 εκατ. που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ). Πλέον, οι κλινικές εταιρείες που υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει αναφερόμενος στον έλεγχο: «Το πόρισμα θα έχει ονόματα και διευθύνσεις και ποσά, που χρεώθηκαν αχρεωστήτως. Τότε, όμως αυτοί που τώρα φωνάζουν ας προσέξουν να μην εμπίπτουν σε τέτοιες κατηγορίες και μη βρεθούν στη θέση να χρειαστεί να εξηγήσουν στις δικαστικές αρχές γιατί χρέωναν αυτά τα ποσά». Μάλιστα ο υπουργός Υγείας έχει υπογραμμίσει πως πρόκειται για κακούργημα, που τιμωρείται ακόμα και με ισόβια.

Άλλωστε για τις χρεώσεις των κλινικών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παν. Φάκου, πριν από λίγες ημέρες διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Βάσει της εντολής της κ. Φάκου, εισαγγελέας θα αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν εκ μέρους των υπευθύνων των ιδιωτικών κλινικών έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης στρεφόμενης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με όφελος ή ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται πάντως ότι από το νέο έτος, το υπουργείο Υγείας θα «ενεργοποιήσει» νέο σύστημα ελέγχου των δαπανών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Ο έλεγχος θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο - στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com