Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Υποτροφία 480 ευρώ τον μήνα για εξάμηνη πρακτική

Υποτροφία, ύψους 480 ευρώ τον μήνα, για την πραγματοποίηση εξάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν συνολικά 7.000 απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).




Πρόκειται για πρόγραμμα που πραγματοποιεί το υπουργείο Παιδείας με χρονική διάρκεια από 1η Οκτωβρίου 2014 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 38.358.720 ευρώ και αφορά στην εκπόνηση δράσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων τεχνικής εκπαίδευσης ηλικίας έως 29 ετών, στις οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης: Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι Νήσοι, Ήπειρος, Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία - Θράκη, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο. Οι κύριες δράσεις του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού (έντυπου και ψηφιακού), η κατάρτιση των ωφελούμενων σε πρόγραμμα 80 ωρών, η εξάμηνη πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και η εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη.

Καινοτόμο στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά συμμετοχή και των πέντε Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ) μέσω συμφωνητικού σύμπραξης σε δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com