Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Συνεργαζόμαστε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ

Το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας ανέλυσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Αποτίμησε παράλληλα το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ άνοιξε τα χαρτιά του και για τις αλλαγές που σχεδιάζονται με στόχο την ανασύσταση του κόμματος.





«Με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά», ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λησμονεί την τεράστια ευθύνη της ΝΔ για το σημείο στο οποίο φτάσαμε, καταλογίζοντάς της ότι «οδήγησε τυφλά, χωρίς επίγνωση, τη χώρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και στη συνέχεια τροφοδότησε την πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ».

«Ελπίζω ότι η ΝΔ θα καταλάβει όσα δεν καταλάβαινε όλη την περίοδο κατά την οποία ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά επισήμανε ότι μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ κινείται παράλληλα με τη ΔΗΜΑΡ και ευχήθηκε στα στελέχη της να αντέξουν το βάρος της συμμετοχής στη διακυβέρνηση της χώρας, ένα βάρος που, όπως είπε, δοκιμάζουν για πρώτη φορά.

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι καιροφυλακτεί να εκμεταλλευτεί αποτυχία της κυβέρνησης που θα είναι αποτυχία και της χώρας. Υποστήριξε επίσης ότι στις εκλογές η «ριζοσπαστική» γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε ως μειοψηφία και δεν έγινε αποδεκτή από την κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε θετικές για το ΠΑΣΟΚ τις «εκλογικές δοσοληψίες» με το ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανάλαβε ότι πρέπει να ενισχυθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή των τριών αρχηγών και άλλων προσώπων που πληρούν τα αναγκαία χαρακτηριστικά και τόνισε ότι πρώτος στόχος είναι η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής και προγραμματικός άξονας τα οκτώ σημεία που πρότεινε το Κίνημα.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Μ. Χρυσοχοΐδης - Ευ. Χριστοφιλοπούλου

Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος, τόνισε ότι ο ρόλος τους θα είναι κρίσιμος και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργεί προτρεπτικά, υποστηρικτικά και ελεγκτικά.

Όπως εξήγησε, για κάθε τομέα ορίζονται ένας ή δύο υπεύθυνοι που θα παρακολουθούν στενά κάθε υπουργείο, ενώ όλα τα κρίσιμα θέματα θα συζητούνται σε τακτικές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Το βάρος που σηκώνουμε στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο γι΄ αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου... από μόνο του το ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί, το ζήτημα είναι εθνικό», τόνισε.

Eναρκτήρια συνδιάσκεψη στις 6 Ιουλίου

Για την ανασύσταση της παράταξης, ζήτησε την ενεργοποίηση όλων και απηύθυνε πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλα τα μέλη και τους φίλους, καλώντας τους να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι στις 6 Ιουλίου συγκαλείται η εναρκτήρια συνδιάσκεψη, ενώ, όπως γνωστοποίησε, τις πολιτικές λειτουργίες θα συντονίζει προσωρινή πολιτική γραμματεία και την οργανωτική προσπάθεια θα συντονίζει οργανωτική γραμματεία.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι το Κίνημα πρέπει να ξαναβρεί τη δυναμική και το ρόλο του.

«Θέλουμε ένα κόμμα δίκτυο οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Θέλουμε ένα κόμμα που είναι συλλογικός διανοούμενος κι όχι παθητικός δέκτης. Θέλουμε ένα κίνημα εκφραστή της αλληλεγγύης των γενεών», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και κατέληξε τονίζοντας: «Έχω νωπή και ρητή εντολή ανασύστασης της παράταξης και θα την τιμήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com