Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κομισιόν: Αρχές της επόμενης εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μεταβεί τελικά το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.





Ερωτηθείς για την ημερομηνία κατά την οποία η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Αμαντέου Αλταφάζ, είπε πως το κλιμάκιο θα έρθει «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Όσον αφορά στη διάρκεια της επίσκεψης «είναι πάντα δύσκολο όταν πρόκειται για την Ελλάδα να προβλέψουμε πόσο χρόνο θα διαρκέσουν οι έλεγχοι», πρόσθεσε ο κ. Αλταφάζ.


Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέβαλαν για μερικές ημέρες την επίσκεψή τους στη χώρα λόγω των προβλημάτων υγείας του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και πως η έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας πιθανόν να χρειαστεί εβδομάδες και όχι μέρες για να ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι της αναλογεί, αλλά παράλληλα πρέπει να βοηθηθεί: «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι της αναλογεί, όπως όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας. Δίδεται τεράστια προσοχή στη δημοσιονομική εξυγίανση, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη. Οι πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, όμως, δείχνουν ότι ζητείται ένα χέρι βοήθειας από την Ευρώπη και η ήπειρός μας πρέπει να ανταποκριθεί».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 24, πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να πούμε να φύγει η Ελλάδα και να σωθούν οι υπόλοιποι. Το ευρώ θα πάει οπωσδήποτε μπροστά και θα ήταν τεράστιο λάθος να αφεθεί σε δύσκολη θέση μια χώρα, όχι μόνον από οικονομικής απόψεως, αλλά, ενδεχομένως, και από άποψη κοινωνική, δημοκρατική και θεσμική».

«Κανείς δεν μπορεί να νομίζει ότι θα σώσει αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό του, ή ότι θα σωθεί εις βάρος των άλλων. Ούτε στη Γερμανία, ούτε σε κανένα άλλο μέρος, δεν μπορεί να υπάρχουν υπεύθυνα άτομα που να εύχονται να εξασθενήσει ή να καταργηθεί το ευρώ. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, βρίσκονται ακριβώς στο μηδέν», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com