Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Φέκτερ: Διαπραγματεύσιμη η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος

Διαπραγματεύσιμο θεωρεί το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ».




Η κ. Φέκτερ επισημαίνει ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνηθεί προβλέπει μεταρρυθμίσεις με τις οποίες οι Έλληνες θα μπορούν να είναι το 2020 και πάλι σε θέση από μόνοι τους να χρηματοδοτούνται και να συντηρούνται χωρίς βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτός ο στόχος πρέπει να τηρηθεί ως προς το περιεχόμενό του και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί. Κατά την άποψή της, στόχος είναι επίσης να υπάρξει και πάλι στην Ελλάδα μια ακμάζουσα οικονομία.

Στη συνέντευξη εκφράζει εκ νέου την ικανοποίησή της για την επικράτηση φιλοευρωπαικών δυνάμεων στις πρόσφατες ελληνικές βουλευτικές εκλογές, σημειώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα επικρατούσε χάος και αναρχία. Ωστόσο προσθέτει ότι οι Έλληνες έχασαν πολύτιμο χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις εξαιτίας του προεκλογικού αγώνα.

Την περασμένη Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου του Eurogroup, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών είχε εμφανιστεί πεπεισμένη ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ζητείται από την Ελλάδα δεν θα αποτύχει επειδή εκτιμά πιθανή την παράταση του χρόνου υλοποίησης του κατά ένα ή δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com