Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κομισιόν: Περιθώρια για παρεμβάσεις υπέρ νέων-ευάλωτων ομάδων στην Ελλάδα

Περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ μέσω των διαρθρωτικών ταμείων έχει ακόμα στη διάθεσή της η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει την απασχόληση των νέων, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως προκύπτει από απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Γ. Χαν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου.





Ο κ. Παπανικολάου σημείωσε πως οι διαδικασίες αναθεώρησης του ελληνικού ΕΣΠΑ 2007-2013 έχουν ξεκινήσει και η επικαιροποίηση αυτή λαμβάνει υπόψη τα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας, καθώς και την ανάγκη να δοθεί έμφαση σε συγκεκριμένους αναπτυξιακούς τομείς και τομείς κοινωνικής προστασίας.

Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή ζήτησε να πληροφορηθεί τα περιθώρια που υπάρχουν για την ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Ο κ. Χαν, αφού υπογράμμισε πως η Ελλάδα μέχρι τον Μάιο είχε αξιοποιήσει μόλις το 12,59% της προτεραιότητας «Πλήρης ενσωμάτωση όλων των ανθρώπινων πόρων σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», σχολίασε πως δεδομένων των ποσών που είναι ακόμη διαθέσιμα, θα ήταν καλύτερο να αποφευχθούν προς το παρόν δραστικές αλλαγές και να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες στην επιτάχυνση της υλοποίησης των προγραμμάτων με τη σταδιακή αξιοποίηση της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί.

«Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των νέων αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι διαθέσιμα στα ταμεία των Βρυξελλών. Η νέα κυβέρνηση, έχει μπροστά της πολύτιμα ευρωπαϊκά εργαλεία για την στήριξη της νεανικής απασχόλησης, την τόνωση της ρευστότητας και την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com