Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται ο ΠΦΣ

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), σε συνεδρίασή του, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του να διακόψουν την πίστωση σε χιλιάδες ασφαλισμένους, ακολουθώντας τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) τα μέλη του οποίου συνεχίζουν να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση.




Οι φαρμακοποιοί πιθανότατα θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν μέσα σε αυτή την εβδομάδα 120 εκατ. ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν και τις συνταγές του περασμένου Απριλίου.

Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να καταβληθούν στους φαρμακοποιούς έως τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προηγούμενου υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, κ. Κίττα.

Εν τω μεταξύ, ο ΠΦΣ ζήτησε τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τις νέες ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών. Μάλιστα, την Τρίτη, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας συγκαλούν έκτακτη σύσκεψη παρουσία και του ΠΦΣ.

Εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Ανδρ. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com