Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό στο υπ. Ανάπτυξης με πρόεδρο δικαστικό

Τη συγκρότηση πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με έδρα την Αθήνα και αποκλειστική αρμοδιότητα την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας στους υπαλλήλους του υπουργείου, καθώς και στους υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ που εποπτεύονται από αυτό, προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση.





Σύμφωνα με την ΥΑ, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο θα είναι τριμελές, θα συνεδριάζει δημόσια και θα αποτελείται από:

- Τον πρόεδρο, ο οποίος είναι πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή εφέτης ή πρόεδρος πρωτοδικών ή πρωτοδίκης των διοικητικών ή των πολιτικών δικαστηρίων ή αντεισαγγελέας εφετών ή εισαγγελέας ή αντεισαγγελέας πρωτοδικών με τον αναπληρωτή του.

- Ένα μέλος, το οποίο είναι πάρεδρος ή δικαστικός αντιπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με τον αναπληρωτή του.

- Ένα μέλος, το οποίο είναι μόνιμος υπάλληλος, προϊστάμενος διεύθυνσης με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι υπηρετούν στην έδρα του πειθαρχικού συμβουλίου και δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του οργάνου που εκδίδει την απόφαση σύστασης του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τη συγκρότηση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου κατά τα οριζόμενα στο Ν. 4057/2012, εξακολουθεί να ασκεί τις πειθαρχικές αρμοδιότητες του Ν. 4057/2012, το υφιστάμενο υπηρεσιακό-πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου και οι υποθέσεις που τυχόν εκκρεμούν στα υφιστάμενα υπηρεσιακά-πειθαρχικά συμβούλια του υπουργείου, θα διαβιβαστούν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από τη συγκρότησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com