Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Στείλε με sms την απόδειξη και μπες στην κλήρωση...

Το μοντέλο των λαχειοφόρων αγορών, σε μηνιαία βάση, ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων, προωθεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη δέσμη των παρεμβάσεων που έστειλε στην τρόικα, εκτιμώντας πως το μέτρο μπορεί να αποδώσει στη χειρότερη περίπτωση 500 εκατ. ευρώ.




Πρόκειται επί της ουσίας για την ελληνική πρόταση στο μοντέλο που εφαρμόζεται σε Σλοβακία, Μάλτα, αλλά και την Πορτογαλία.

Το πιθανότερο είναι μέσω ενός μηνύματος στο κινητό ο καταναλωτής να μπορεί να στέλνει τον μοναδικό αριθμό της απόδειξης που λαμβάνει στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να συμμετάσχει στις μηνιαίες κληρώσεις, για μικρά χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά θα κυμαίνονται μεταξύ 500 - 1.000 ευρώ, ίσως να φθάσουν τελικά έως και τις 10.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται και το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα για μεγαλύτερη χρήση των χρεωστικών ή πιστωτικών ή της κάρτας των αποδείξεων. Πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση το πορτογαλικό μοντέλο εκείνος που θα κερδίσει στην κλήρωση μπορεί να κερδίσει αυτοκίνητο ή μετρητά, ενώ στη Σλοβενία και τη Μάλτα, τα κέρδη περιορίζονται μόνο σε μετρητά. Στην Πορτογαλία, πάντως, το αντίστοιχο μοντέλο οδήγησε σε αύξηση εισπράξεων ΦΠΑ κατά 800 εκατ. μέσα σε έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com