Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Καμιά συμφωνία ούτε και στην τηλεδιάσκεψη για επιστροφή της τρόικας

Δεν υπήρξε συμφωνία για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα ούτε και κατά την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης.




Το χάσμα δεν γεφυρώθηκε καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να ζητά περαιτέρω διευκρινήσεις και να είναι περισσότερο αδιάλλακτο. Με τα δεδομένα αυτά δεν πρόκειται να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών νωρίτερα από το τέλος της εβδομάδας, μπορεί και στις αρχές της άλλη, αν υπάρξει κάποια άρση του αδιεξόδου σε πολιτικό πλέον επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση η δυστοκία που παρατηρείται στις συζητήσεις δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα και με το e-mail που εστάλη την Κυριακή καθώς οι δανειστές δεν κρίνουν επαρκή τα μέτρα. Τα επόμενα 24ωρα θα γίνουν ξανά επαφές μήπως η τρόικα πειστεί να επιστρέψει το Σάββατο, στο παρά πέντε του Eurogroup.

Οπως μετέδωσε το Mega, η πιθανότητα μιας μικρής παράτασης του προγράμματος διαφαίνεται στον ορίζοντα, καθώς φαίνεται ότι χάνεται το ορόσημο του Δεκεμβρίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επέτρεπε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο είναι εξαιρετικά δύσκολες και θεωρείται ότι θα χρειαστούν πολιτικές αποφάσεις για την άρση του αδιεξόδου.

Σύμφωνα με πηγή της τρόικας που μίλησε στο Mega, ανοιχτή είναι ακόμη και αυτή την ώρα η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας. Πηγές της Κομισιόν έλεγαν ότι είναι πιθανό οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από την Ουάσινγκτον και το ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών ανάμεσα στα μέλη της τριμερούς αξιολογούνται οι ελληνικές προτάσεις και το κατά πόσο είναι εφικτό να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, κυρίως για το πολυσυζητημένο δημοσιονομικό κενό του 2015.

Επίσης, η ίδια πηγή της τρόικας έλεγε ότι συζητείται η επιστροφή στην Αθήνα και ότι το ζητούμενο είναι μια συμφωνία για το πώς θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι παραμένουν «τρύπες» στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και πως κάποιες φορές η τρόικα θέλει χρόνο για να απαντήσει στις ελληνικές θέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com