Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς κλείνει το «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές που άνοιξε ο Βενιζέλος

Με τη φράση «Εκλογές εγώ δεν έχω», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές που άνοιξαν εκ νέου μετά από παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.




Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε «παράθυρο» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δηλώνοντας ότι οι αναγκαίες εγγυήσεις (που ζητά η τρόικα) μπορούν να δοθούν μόνο εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για τις εγγυήσεις που ζητούν οι δανειστές, ενώ παραδέχθηκε τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διαπραγμάτευση για έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Η πρόταση που πυροδότησε τα νέα σενάρια για πρόωρες εκλογές ήταν η ακόλουθη: «Πώς θα δοθούν οι εγγυήσεις αυτές; «Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».

«Γιατί υπάρχει μια τόσο σκληρή και μακρά διαπραγμάτευση; «Πού κολλάει το πράγμα» με τους δανειστές έπειτα από πέντε χρόνια θυσιών κι ενώ υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό; Γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση;», διερωτήθηκε.

«Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις», ανέφερε.

Λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός ερωτηθείς από δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, είπε χαρακτηριστικά: «Ποιες εκλογές; Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εκλογές εγώ δεν έχω».

Πάντως και ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να διεκρινήσει ότι δεν εννοούσε πρόωρες εκλογές αλλά το χρονοδιάγραμμα που μπορεί να φέρει κάλπες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com