Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

1.400 ευρώ ετησίως δαπανούν online οι Ελληνες

Σε συνεχή άνοδο βρίσκεται το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ετήσιας έρευνας ηλεκτρονικού εμπορίου που πραγματοποιεί το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη φετινή Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο καθηγητής και διευθυντής του ELTRUN, Γιώργος Δουκίδης, η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου όσον αφορά το κομμάτι των λιανικών πωλήσεων ήταν σημαντική και το 2014, αφού οι Ελληνες online καταναλωτές έκαναν κατά μέσο όρο 18 online παραγγελίες σε σχέση με τις 12 που πραγματοποίησαν το 2013, ενώ δαπάνησαν κατά μέσο όρο 1.400 ευρώ σε online αγορές προϊόντων και υπηρεσιών σε σχέση με τα 1.300 ευρώ που ήταν πέρσι. Σύμφωνα με την έρευνα, οι κλάδοι που προτίμησαν οι καταναλωτές για online αγορές το 2014 ήταν οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, η διαμονή σε καταλύματα, τα εισιτήρια για εκδηλώσεις, ο εξοπλισμός για H/Y, τα είδη ένδυσης/υπόδησης και οι ηλεκτρονικές συσκευές/κινητά. Επίσης, οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη αύξηση online παραγγελιών το 2014 από Ελληνες καταναλωτές ήταν οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια για εκδηλώσεις, οι ασφάλειες, τα παραφάρμακα και τα είδη λιανεμπορίου.

Εν τω μεταξύ, χθες, ξεκίνησε η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που διοργανώνεται από το GRECA και η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχουν μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό. Στην εβδομάδα συμμετέχουν πλήθος καταστημάτων με προσφορές που φτάνουν έως και το 80% για είδη μόδας, σπιτιού, προσωπικής φροντίδας, τουριστικές υπηρεσίες, παιδικά και βρεφικά είδη, πληροφορική, παιχνίδια, εργαλεία και μηχανήματα, είδη γραφείου, αθλητικά, είδη φαρμακείου κ.ά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com