Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ Ericsson: ΣΤροφή στις φορητές συσκευές για video και TV

Τις νέες -και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες- τάσεις του κοινού απέναντι στην θέαση τηλεοπτικού περιεχομένου εντοπίζει νέα έκθεση του Ericsson Consumer Lab.




Η έκθεση δείχνει την αλλαγή που υπάρχει όσον αφορά το που και πως παρακολουθείται το περιεχόμενο. Για παράδειγμα, το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι παρακολουθούν τηλεόραση και video στις κινητές συσκευές τους.

αι το 42% εξ αυτών το κάνουν εκτός σπιτιού. Επίσης, το 75% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί παράλληλα και κινητές συσκευές ενώ παρακολουθεί τηλεόραση.

Μια άλλη νέα τάση είναι ότι οι τηλεθεατές συνεχίζουν την παρακολούθηση συγκεκριμένου περιεχομένου σε διάφορα μέρη και διάφορες χρονικές στιγμές. Το Ericsson ConsumerLab αποκαλεί αυτή τη νέα συνήθεια “place-shifted viewing”. Επιπλέον, το 41% των ερωτηθέντων ηλικίας 65-69 ετών παρακολουθούν on demand ή αποθηκευμένα-εγγεγραμμένα βίντεο περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Οι καταναλωτές κατατάσσουν την «à la carte» προσβασιμότητα του περιεχομένου ως ένα από τα πέντε κορυφαία χαρακτηριστικά της εμπειρίας θέασης.

H έκθεση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://www.ericsson.com/res/docs/2013/consumerlab/tv-and-media-consumerlab2013.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com