Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

Για τη Θεσσαλονίκη αναχωρεί το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, στις 10.00 θα εγκαινιάσει την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, όπου και θα εκφωνήσει την ομιλία του.




Ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στα περίπτερα της έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του και θα τονίσει ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, θα αναπτύξει δε το όραμά του για τη συνέχεια.

Θα υπογραμμίσει ότι η χώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση. Και θα επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία διαφορετική χώρα, από ό,τι την παρέλαβε και ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν.

Στις 10:00 το πρωί θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα και ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO AE.

Θα ακολουθήσει στις 11:00 η συνάντηση τους παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην αίθουσα «Ολυμπιάς», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα έχει στις 12:30 το μεσημέρι συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας και θα συμμετάσχει στη διαδήλωση των συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων, στις 18:00 το απόγευμα, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σήμερα Παρασκευή, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και κομματικά στελέχη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, ξεναγήθηκε σε αυτές και συνομίλησε με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, μετά τους σχεδιασμούς που έγιναν γνωστοί για τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες.

Ο βουλευτής του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεκμηριωμένο σχέδιο, για το οποίο έχει μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, που στηρίζεται στη δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα αμυντικής βιομηχανίας, με αναδιάρθρωση και εξυγίανση, χωρίς απολύσεις και περιορισμό δραστηριοτήτων.

Η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου τόνισε πως οι προτάσεις της Τρόικας και της κυβέρνησης σημαίνουν "θάνατο" για τις αμυντικές βιομηχανίες και τους εργαζόμενους.

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η τετραήμερη επίσκεψη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη.

Την Δευτέρα ο κ. Καμμένος στις 20:00 το βράδυ θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Θέμα της εκδήλωσης θα είναι «Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη: Αποκατάσταση των Συντάξεων σε Επίπεδα Διασφάλισης της Αξιοπρεπούς Διαβίωσης».

Νωρίτερα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η ομιλία του κ.Καμμένου στο Βελλίδειο.

Και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com