Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

«Λουκέτο» στα σχολεία βάζουν οι εκπαιδευτικοί

Σύγκρουση με την κυβέρνηση και την κοινωνία φαίνεται ότι επιλέγουν οι καθηγητές, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών.






Τη Δευτέρα θα ανακοινώσουν το σχέδιό τους για κινητοποιήσεις, ενώ ήδη τα 2/3 των ΕΛΜΕ - 66 από τις 88 - έχουν υπερψηφίσει την εισήγηση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την 16η Σεπτεμβρίου.

Πέντε ΕΛΜΕ έχουν ψηφίσει υπέρ 48ωρης απεργίας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου και μία λευκό. Στην πράξη αυτό σημαίνει, ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, και στη συνεχεία θα κλείσουν επ΄ αόριστον, εφόσον βεβαίως στο τέλος κάθε εβδομάδας αποφασίζεται η συνέχιση της απεργίας. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει διάσπαση στον κλάδο εξαιτίας των διαφορετικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί. Σημειώνεται ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψήφιση είναι για:

Πενθήμερη επαναλαμβανόμενη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου και επανεκτίμηση της κατάστασης με γενικές συνελεύσεις, από τις παρατάξεις των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Παρεμβάσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Δύο 48ωρες απεργίες στις 18-19/9 και 25-26/9 και έπειτα γενικές συνελεύσεις για επανεκτίμηση της κατάστασης, από την ΠΑΣΚ

48ωρη απεργία στις 12-13/9 και μετά επανεκτίμηση της κατάστασης με γενικές συνελεύσεις από ΔΑΚΕ

48ωρη απεργία και από ΠΑΜΕ.

Την απόφαση της ΟΛΜΕ περιμένουν οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) οι οποίοι δεν αποκλείουν κι αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίθεση σε ΟΛΜΕ
Ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου μάλιστα επιτέθηκε για άλλη μια φορά τόσο στους συνδικαλιστές όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας πως ο κόσμος των εκπαιδευτικών έχει τρομοκρατηθεί και τώρα απειλούν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί δεκάδες φορές ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς.

Εάν τελικά οι καθηγητές προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολείων, τότε αναμένεται η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλου, για το πώς δεν θα εμποδιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Το υπουργείο Παιδείας δεν αποκλείεται να αποφασίσει πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών (όπως είχε γίνει άλλωστε και τον περασμένο Μάιο, στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων).

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων ΕΛΜΕ.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η οριστική απόφαση δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί αφού οι πρόεδροι θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλόγων τους, οι οποίες λαμβάνονται κατόπιν ψηφοφορίας.

Απεργιακό «μπλόκο» στις εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Μπλόκο» στις εγγραφές των νέων φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, βάζουν οι 48ωρες απεργίες, για τις 10 - 11 Σεπτεμβρίου και 12-13 Σεπτεμβρίου, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων στα ανώτατα ιδρύματα, λόγω της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 υπαλλήλων. Παράλληλα, από τις 16 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προχωρούν σε πενθήμερη απεργία.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα Επαγγελματικά Λύκεια (Ομάδα Α΄& Β΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, θα γίνουν από τις 11 ως τις 27 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αν γίνει η απεργία δεν αποκλείεται να μετατεθεί η ημερομηνία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

Αίτηση για εγγραφή.

Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑ-Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (Δεν κατατίθεται πότε η πρωτότυπη βεβαίωση).

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com