Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Παπανδρέου: Δώσαμε οξυγόνο να μην καταστραφεί η χώρα

Την υπεράσπιση της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές του 2009 και των αποφάσεών που κατέληξαν στη σύναψη του πρώτου μνημονίου, ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κρίση στις κυβερνήσεις της ΝΔ που προηγήθηκαν αλλά και στις συντηρητικές κυβερνήσεις τις Ευρώπης.




«Πετύχαμε την παροχή οξυγόνου για να μην καταστραφεί η χώρα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «στόχος ήταν να δώσουμε λύση τα δημοσιονομικά προβλήματα» και «να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας».

«Φτάσαμε κοντά, κάναμε όσα δεν έκανε καμία κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «κανένας μεγάλος αγώνας δεν δικαιώνεται αμέσως». «Η Ελλάδα έχει διανύσει ασύλληπτο δρόμο από το 2009» τόνισε για να συμπληρώσει ότι «το πρόγραμμα στήριξης γλύτωσε την Ελλάδα από μια χρεοκοπία» και ότι «δεν θα χρειαζόμασταν να μπούμε σε κανένα μνημόνιο αν οι εταίροι μας είχαν κινηθεί όπως κινήθηκαν για την Ισπανία και την Ιταλία».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το 2009, παρέλαβε «μια βόμβα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ προβλημάτων που δεν αντιμετώπισε κανένα άλλο κράτος της ΕΕ» και σημείωσε ότι «άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες».

«Ανέλαβα την ευθύνη για όσα δεν έκανε η διακυβέρνησή μου, για λάθη και παραλείψεις» είπε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ωστόσο πως «έγινε μια αρχή που αν είχε γίνει λίγα χρόνια πριν δεν θα είχαμε μνημόνιο».

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα συνεχίσει να μιλάει για τις αρχές και τις πολιτικές του απόψεις «γιατί δεν με κρατάει κανείς, δεν θα γίνω όμηρος κανενός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com