Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σύσκεψη Βαρβιτσιώτη, Μπουτάρη και διοίκησης του ΟΛΘ

Τη βούληση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης "με γνώμονα τα δημοσιονομικά οφέλη, που θα προκύψουν για τη χώρα", υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμένος, με τη συμμετοχή του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ.




Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι αποκρατικοποιήσεις για την τόνωση των δημοσίων εσόδων κι αναφέρθηκε στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής για τους οργανισμούς λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

"Τα δυο λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναστροφής του επενδυτικού κλίματος προς τη χώρα μας και πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την αποκρατικοποίησή τους, προς όφελος όλης της κοινωνίας", ανέφερε και συμπλήρωσε: "Εγώ είμαι εδώ για να αφουγκραστώ την τοπική κοινωνία και να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε αυτό να το επιτύχουμε καλύτερα».

Στη συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιο Αγγελούδη, παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Αθανάσιος Χριστόπουλος και στελέχη του ΟΛΘ και του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, καθώς και η διοίκηση του ΟΛΘ, έχουν κατά καιρούς τοποθετηθεί υπέρ της μερικής παραχώρησης χρήσεων του λιμανιού, αντί της επιλογής του μοντέλου του master concession ή της πώλησης του ποσοστού του δημοσίου (74%), που έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com