Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«ALEXANDER ROCK OPERA» στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τις τρεις ημέρες των παραστάσεων, είναι αδιάψευστος μάρτυρας: η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε την ALEXANDER ROCK OPERA, την υιοθέτησε, γιατί είναι δικό της δημιούργημα.



Το πρωτοποριακό έργο, σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη και λιμπρέτο της Penny Turner μάγεψε, ταξίδεψε, ενθουσίασε το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Παρουσιάστηκε σε έναν επιβλητικό χώρο, αυτόν του Μεγάρου Μουσικής, ένα χώρο που βοηθά στη σωστή απόδοση του έργου, τόσο μουσικά όσο και σκηνοθετικά, επιτείνοντας την ηχητική και οπτική απόλαυση. Το θέαμα κέρδισε αναμφισβήτητα τις εντυπώσεις, ενώ ηχητικά το εμπνευσμένο έργο δικαίωσε απόλυτα την πρόσκληση του Μεγάρου Μουσικής.
Με δύο ώρες διάρκεια, το υπερθέαμα της ALEXANDER ROCK OPERA έφερε στη σκηνή 14 μουσικούς και σαράντα τέσσερις τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορευτές σε μια παράσταση διεθνών προδιαγραφών. Θεματολογικά, το μεγαλείο και η ανθρώπινη πλευρά του Μεγάλου Αλεξάνδρου αναδείχτηκαν ιδανικά, δημιουργώντας μια αξέχαστη βιωματική εμπειρία στους θεατές του έργου.
Η ALEXANDER ROCK OPERA παρουσιαστηκε για δεύτερη φορά στο κοινό της πόλης, ωστόσο υπήρξαν μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές από την πρώτη φορά, αλλαγές που επισημάνθηκαν από τους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση για δεύτερη φορά. Παράλληλα, η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε και τις τρεις ημέρες των παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής (29, 30 και 31 Μαρτίου 2012) κατέδειξε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για τη συγκεκριμένη παραγωγή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com