Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για το νέο συνταξιοδοτικό

Βελτιώσεις στο σώμα του νομοσχεδίου για τη νέα συνταξιοδοτική νομοθεσία, επέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατόπιν υποδείξεων βουλευτών στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.




Ο κ. Σταϊκούρας συμπεριέλαβε και τα θύματα τρομοκρατίας ή βίαιου συμβάντος κατά την άσκηση της υπηρεσίας τους στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει πως για τον υπολογισμό των συντάξεων αναπηρίας των οπλιτών, (όπως επίσης και για τον υπολογισμό του επιδόματος νόσου και αναπηρίας) λαμβάνεται υπόψη αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012, ο τότε βασικός μισθός του λοχαγού (1016 ευρώ) και όχι ο ισχύων (928 ευρώ). Σχετικές παρατηρήσεις είχαν επιφυλάξει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Επίσης, προβλέπεται πως στους δημοσιονομικούς ελέγχους που μπορούν να διενεργούν ιδιωτικές εταιρείες (κάτι που ισχύει μονάχα για έκτακτες περιπτώσεις), οι έλεγχοι διενεργούνται πάντα παρουσία δημοσιονομικού ελεγκτή ή υπαλλήλου των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου. Σημειώνεται πως επισημάνσεις προς αυτήν την κατεύθυνση είχαν κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ) και ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ).

Άλλη ρύθμιση αφορά στο δικαίωμα των καλλιτεχνών που υποβάλλουν αιτήσεις για εξασφάλιση σύνταξης, να επανακριθούν εντός της προσεχούς τριετίας και να τύχουν επανάκρισης για άλλη μία φορά μετά την παρέλευσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com