Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αποσύρεται η διάταξη για την μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ

Δεν θα συμπεριληφθεί τελικά στο πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται στη φάσης της σύνταξης η διάταξη που είδε νωρίτερα το φως της δημοσιότητας μέσω της οποίας προκύπτει εξορθολογισμός του ποσοστού αναπλήρωσης εντός του ΟΑΕΕ που θα επιφέρει μείωση στις νέες συντάξεις του οργανισμού κατά 35%.





Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, βγήκε από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Στουρνάρα και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η ρύθμιση δεν θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο, χωρίς παράλληλα να καθιστά γνωστό εάν θα συμπεριληφθεί σε άλλη διάταξη νομοσχεδίου, σε άλλη διάταξη άλλου νομοσχεδίου ή αποσύρεται οριστικά και αμετάκλητα.

Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης είχε εξηγήσει ότι το ΤΕΒΕ είχε ποσοστά αναπλήρωσης που έφθαναν στο 130%. Εξ αυτού του λόγου είπε ότι κρίνεται αναγκαίο να υπάρχει αυτός ο εξορθολογισμός ο οποίος θα αφορά σε όσους υποβάλλουν χαρτιά για συνταξιοδότηση από εδώ και στο εξής.

Όπως ειπώθηκε επίσης, το θέμα αυτό δεν θίγει τους ήδη συνταξιούχους ωστόσο οι μειώσεις των συντάξεων που θα προκύψουν για τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ θα φθάσουν το 35%.

Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως θα κάλυπτε ένα μέρος του κενού που είχε δημιουργήσει η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην εφαρμογή παλιού μέτρου που προέβλεπε εισφορά 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΑΕΕ.

Αυτό το κενό υπολογίζεται ότι ήταν της τάξης των 600 εκατομμυρίων στη διετία και το μέτρο προβλεπόταν ότι θα έχει ένα δημοσιονομικό όφελος περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Η αρχική διάθεση ένταξης του μέτρο στο πολυνομοσχέδιο απασχόλησε και την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση με τους δυο υπουργούς της κυβέρνησης με τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου να ζητούν διευκρινίσεις για το πως προέκυψε αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com