Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση Ζαχόπουλου για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Αθώα κατά πλειοψηφία κρίθηκε η Εύη Τσέκου για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που την βάρυνε επιπροσθέτως.





Οι Εύη Τσέκου, Θέμος Αναστασιάδης, Γιάννης Μακρυγιάννης και Χρήστος Νικολουτσόπουλος κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο αδίκημα, απαιτείται η ύπαρξη δεδομένων σε αρχείο. Ωστόσο η κασέτα, το υλικό της οποίας στη συνέχεια μετεγράφη σε CD, βάση της απόφασης του δικαστηρίου δεν αποτελεί αρχείο γιατί "δεν ήταν ομαδοποιημένο και ταξινομημένο με συγκεκριμένα κριτήρια άρα δεν συνιστά αρχείο με την έννοια του νόμου".

Μάλιστα έγινε αναφορά στη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου (το 2010) για την ίδια υπόθεση, οπότε το δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν υπήρξε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η κρίση του Αρείου Πάγου υπήρξε ρυθμιστική και για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Θέμου Αναστασιάδη δήλωσε μετά την απόφαση του Εφετείου: "Είναι μια ευτυχής ημέρα για το Θέμο Αναστασιάδη διότι μια σκευωρία 6 ετών κατέρρευσε με την ομόφωνη αθώωσή του".

Η Εύη Τσέκου κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης καθώς μία πρόεδρος είχε την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί ένοχη. " Ήταν μια δικαίωση μετά από τόσα χρόνια, είμαι χαρούμενη και έχω ήδη κάνει νέο ξεκίνημα στη ζωή μου", δήλωσε μετά την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com