Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ταξί: Έρχονται αυστηρότερες ποινές για επιτήδειους

Σε αυστηροποίηση των ποινών για τους ταξιτζήδες που εντοπίζονται να κλέβουν, με διάφορους τρόπους, τους πελάτες τους δυσφημίζοντας σοβαρά τη χώρα και το ελληνικό τουριστικό προϊόν προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης με την συνεργασία τόσο των αυτοκινητιστών όσο και των τουριστικών επιχειρήσεων.






Το θέμα, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς ξεκινά η τουριστική περίοδος και οι τουρίστες αποτελούν τα συνήθη θύματα των επιτήδειων αυτοκινητιστών, εξετάστηκε σε σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τα προεδρεία του ΣΕΤΕ και της ΠΟΕΙΑΤΑ.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να ενταθούν οι έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν «πειραγμένα» ταξίμετρα-ταμειακές μηχανές, να αλλάξει ο τρόπος σφραγίσματος των μηχανημάτων.

Επίσης συμφωνήθηκε να αντικατασταθεί σύστημα για περιηγήσεις τουριστών. Προς το παρόν προβλέπεται συγκεκριμένη χρέωση μέχρι τα 20 λεπτά περιήγησης κι από κει και πέρα ελεύθερο τιμολόγιο.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, το ελεύθερο τιμολόγιο λειτουργεί τελείως αρνητικά για τους τουρίστες καθώς παρατηρούνται φαινόμενα εξωφρενικών χρεώσεων, εν αγνοία των πελατών. Το σύστημα αυτό πρόκειται να αντικατασταθεί με πλαφόν χρέωσης 25 ευρώ, κατ' ανώτατο, ανά ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com