Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τερατούργημα η ρύθμιση για τους συμβασιούχους

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης την αποσυρθείσα νομοθετική ρύθμιση καταλογίζοντας της πονηρία καθώς δεν αφορούσε μόνο τους συμβασιούχους του Δημοσίου, αλλά τη συρρίκνωση της προστασίας όλων των εργαζομένων και του ιδιωτικού τομέα.




Ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόσυρσή της και μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον γεννήτορα αυτού του τερατουργήματος, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι ίσως δεν προήλθε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη και σημειώνοντας ότι δεν του τηλεφώνησε να τον ενημερώσει για το θέμα αυτό, κάτι που έκανε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος ως συντονιστής. «Ούτε νικητής ούτε ηττημένος νιώθω.. Το κύριο είναι πως θα διασφαλιστεί το δικαίωμα το κατάχρηση είναι η εξαίρεση. Δεν ξέρω αν προέρχεται από Μανιτάκη ή από άλλο ξέρω ότι προήλθε από Μπαλτάκο και κατόπιν αυτού διατύπωσα τις αντιρρήσεις μου?».

Δεν ενημερώθηκα
Ο Αντ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι μόνος αρμόδιος για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, που εντούτοις δεν είχε ενημερωθεί για τις κυοφορούμενες νομοθετικές αλλαγές από άλλο υπουργείο. Τόνισε ιδιαίτερα ότι οι συνεργάτες του δικαστές και εισαγγελείς «σήκωσαν τα χέρια» όταν είδαν τη νέα ρύθμιση υπογραμμίζοντας ότι έθιγε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. «Εκείνο που γνωρίζω ότι ο Μανιτάκης κάνει προσπάθειες, η επιστημοσύνη του είναι γνωστή», τόνισε με νόημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι παλαιότερα λέγανε για «βιομηχανία» προσωρινών διαταγών που δίνουν τα δικαστήρια για παραμονή συμβασιούχων και εργαζομένων στις θέσεις και ότι σήμερα δεν μπορεί να γίνει λόγος ούτε για... «μικροβιοτεχνία», γιατί δίνονται «με το σταγονόμετρο». Πρόσθεσε ότι αλλού υπάρχει ένα πλαδαρό κράτος με υπεράριθμους υπαλλήλους, ενώ άλλοι κρατικοί τομείς και φορείς «στενάζουν» από την έλλειψη προσωπικού και χρειάζεται ορθολογική αξιολόγηση του προβλήματος.

Επισήμανε τέλος ότι τα δικαστήρια δεν μπορούν να αποκριθούν στη σύντομη εκδίκαση υποθέσεων και ασφαλιστικών μέτρων, παρά τις ασφυκτικές νομοθετικές προθεσμίες. Και κατέληξε: «Δεν παίζω το ρόλο του Παπαφλέσσα για να ταμπουρώνομαι και συνεργάζομαι με τον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν μπορώ να βάλω πυξίδα να βρω τον κατασκευαστή. Πρέπει με ηρεμία να κάνουμε το έργο μας και μετά το Πάσχα θα επικοινωνήσουμε με πρωθυπουργό να δώσουμε προτάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com