Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ «Ναι» στο πολυνομοσχέδιο από 168 βουλευτές - όχι από 123

Επειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση αλλά και με πολλές τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή, πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το Πολυνομοσχέδιο που περιέχει προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δόσεων ύψους 8,8 δις ευρώ.



Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 168 βουλευτές και κατά 123 ενώ παρών ψήφισε ένας βουλευτής. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος ψήφισε ναι για πρώτη φορά μετά τη φυγή του από τη ΝΔ ενώ και ο βουλευτής Λευκάδας. Θ. Σολδάτος που είχε διαγραφεί, ψήφισε επίσης υπέρ. Πιθανότατα η ψήφος τους να ανοίγει το δρόμο για επιστροφή τους στη Νέα Δημοκρατία.
«Η κυβέρνηση δεν εχει πολιτική, είναι μόνο «διαχειριστής των ντιλς των αποκρατικοποιήσεων» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Αναφερόμενος στις διατάξεις που αφορούν το Δημόσιο έκανε λόγο για «ανθρωποθυσία».
Για διγλωσσία κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Υπέρ της εξόδου απο το ευρώ, «αν χρειασθεί», τάχθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ψέματα τα περί «εντός του ευρω και εκτός του Μνημονίου που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, ασκώντας κριτικά και στην κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δεν μίλησαν στη Βουλή αν και ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στη ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com