Σάββατο 28 Απριλίου 2012

KYA για την προβολή των εκτός Βουλής κομμάτων

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή των κομμάτων που δεν εκπροσωπούνταν στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά μετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, εξέδωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Επικρατείας Παντελής Καψής, όπως είχαν ανακοινώσει, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ευρείας Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.



Η απόφαση χωρίζει τα κόμματα αυτά σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη ανήκουν τα κόμματα "Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία", "Ένωση Κεντρώων", "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή" και "ΑΝΤΑΡΣΥΑ".

Για τα παραπάνω κόμματα, η ΕΡΤ έχει υποχρέωση να μεταδώσει μία προεκλογική τους συγκέντρωση, μία συνέντευξη του αρχηγού ή του εκπροσώπου τους, διάρκειας 45 λεπτών, να διαθέσει δωρεάν δύο πεντάλεπτα, ένα ανά εβδομάδα, για παρουσίαση του προγράμματός τους και να διαθέσει το παραπάνω υλικό σε οποιοδήποτε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό, το ζητήσει από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Επίσης, οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να διαθέσουν δύο πεντάλεπτα, σε κάθε κόμμα, για την παρουσίαση του προγράμματός του. Ο χρόνος που διατίθεται για μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας υπολογίζεται σε μηνύματα αξίας 20.100 ευρώ για κάθε κόμμα.

Επίσης, τα παραπάνω ισχύουν και για μια δεύτερη κατηγορία, με κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων που οι συνδυασμοί τους έχουν ανακηρυχθεί στα τρία πέμπτα των εκλογικών περιφερειών, με τη διαφορά ότι ο χρόνος που διατίθεται για μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας υπολογίζεται σε μηνύματα αξίας 10.050 ευρώ.

Πρόκειται για τα κόμματα: "ΟΧΙ", "ΕΕΚ-Τροτσκιστές", "ΚΚΕ (μ-λ) - Μ - Λ ΚΚΕ", "Κίνημα Δεν Πληρώνω", "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας", "Δημιουργία Ξανά", "ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια", "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας" και "ΟΑΚΚΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com