Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

120 Ελληνες «σκαφάτοι» στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ στη λίστα δεν υπάρχει κανένας γνωστός επιχειρηματίας αλλά οι περισσότεροι είναι κάτοικοι των νοτίων προαστίων της Αττικής.


Η λίστα με τα ονόματα των 120 Ελλήνων έφθασε στο ΣΔΟΕ από το Ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνδρομής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η λίστα μπορεί να βγάλει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά μπορεί να αποκαλύψει τίποτα και οι αγοραστές των σκαφών αναψυχής να είναι καθ' όλα νόμιμοι φορολογούμενοι.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν ήδη λάβει εντολές να ελέγξουν το πόθεν έσχες των συγκεκριμένων φορολογουμένων και στη συνέχεια ακολουθώντας σε αντιπαραβολή με τις φορολογικές τους δηλώσεις και τις τραπεζικές τους καταθέσεις, τις διαδρομές του χρήματος εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν ενώπιον υποθέσεων φοροδιαφυγής ή και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

«Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να δούμε αν έχει αποδοθεί ο ΦΠΑ» λέει αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ σημειώνοντας ότι ασχέτως αν η αγορά έγινε στην Ολλανδία, ο ΦΠΑ αγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να καταβληθεί στη χώρα χρήσης του σκάφους. Θα εξεταστεί παράλληλα αν οι φερόμενοι ως αγοραστές των σκαφών είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες ή λειτουργούν ως αχυράνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com