Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σε άνοδο η αγορά υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης

Αύξηση 9% περίπου παρουσίασε η αξία της εγχώριας αγοράς υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης το 2010, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως προκύπτει από κλαδική μελέτη που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group ΑΕ.



Αύξηση παρουσίασε και το συνολικό προσωπικό το οποίο απασχολήθηκε σε διάφορες ειδικότητες και κλάδους δραστηριότητας και ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια (έστω και για μία ημέρα), μέσω των Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης.

Η ICAP παρατηρεί πάντως πως το αρνητικό οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική αγορά επηρεάζει και τις εξεταζόμενες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, από τη μια πλευρά παρατηρείται μείωση της ζήτησης, καθώς μειώνονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων για προσωπικό, από την άλλη όμως, προκύπτει ζήτηση, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να καλύπτουν τις όποιες έκτακτες και εποχιακές ανάγκες παρουσιάζονται, με το μικρότερο δυνατό κόστος και τη μεγαλύτερη δυνατή «ευελιξία» μέσω των Ε.Π.Α.

«Το μέγεθος αγοράς των υπηρεσιών των Ε.Π.Α. σε αξία, παρουσίασε άνοδο τη διετία 2007-2008, ενώ το 2009 μειώθηκε (-16,2%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, το 2010 εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 9%. Αν ληφθούν υπόψη και οι πωλήσεις των πέντε (5) συγγενών επιχειρήσεων των Ε.Π.Α. (που ασχολούνται και με τη διάθεση προσωπικού), τότε εκτιμάται ότι οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,8% το 2010 σε σχέση με το 2009», δήλωσε η Διευθύντρια Οικονομικών - Κλαδικών Μελετών της ICAP Group, κ. Σταματίνα Παντελαίου.

«Το συνολικό προσωπικό το οποίο απασχολήθηκε σε διάφορες ειδικότητες και κλάδους δραστηριότητας και ανεξαρτήτου χρονικής διάρκειας (έστω και για μία ημέρα), μέσω των Ε.Π.Α., κυμάνθηκε γύρω στα 8.100 άτομα το 2010 παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2009», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com