Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Απαλλαγή από το Μνημόνιο έως το 2015

Το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος, στο Ιδρυμα Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία των κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Στόχος, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι η έξοδος από το μνημόνιο και για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον λαό, με καθαρή εντολή και νομιμοποίηση ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να επιτευχθεί μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Αναλυτικότερα



Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, τόνισε είναι προϊόν εμπειρίας δράσης και σύγκρουσης με τα προβλήματα και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε δεν είναι μία κομματική προεκλογική πλατφόρμα, αλλά η βάση μίας πανεθνικής κινητοποίησης.

«Ηδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε διανύσει τα 2/3 του δρόμου», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος.

«Έχουμε σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο. Σταδιακή και ασφαλής αποδέσμευση σε τρία χρόνια».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης και γι' αυτό απαιτείται το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό και να υπάρξει εθνικός, πολιτικός, κοινωνικός συναγερμός, μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ έκανε λόγο για μικρότερο και φτηνότερο κράτος, καθώς και άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών, καθώς και ένα Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για δέκα χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε για σταδιακή μείωση της φορολογίας και του μη μισθολογικού κόστους και υποσχέθηκε:

Μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια, εστίαση
Μετάβαση από ειδικό τέλος ακινήτων σε έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%
Σταδιακή ανάκληση εισφοράς αλληλεγγύης 1%-4% επί δηλωθέντος εισοδήματος

Οπως δήλωσε ο κ.Βενιζέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Οσον αφορά την αγροτική πολιτική, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύθηκε για την αντιστροφή του ελλείμματος του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών στα αγροτικά σε 3 χρόνια, Ταμείο Ενίσχυσης Αγροτών και Αγροτικών Επιχειρήσεων με προίκα 150 εκατ. ευρώ + 500 εκατ. ευρώ, κίνητρα 100 εκατ. ευρώ πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες, χαμηλότερος ΦΠΑ για φυτοφάρμακα, λιπάσματα και αγροτικά εφόδια.

Για την στήριξη της επιχειρηματικότητας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για:

Πρόσβαση των επιχειρήσεων στο Ενιαίο Ταμείο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Αλλαγή κανόνων ΤΕΙΡΕΣΙΑ προς το φιλικότερο, αυτοματοποιημένη επιστροφή ΦΠΑ ( 900 εκατ. ευρώ)
Αποκλιμάκωση επιτοκίων χορηγήσεων και διατήρηση πλαφόν στις επιχειρήσεις - Διοχέτευση στην αγορά μεγάλου μέρους των 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
Καταβολή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων κράτους στην αγορά (6,2 δισ. ευρώ)
Φορολογικά μέτρα για ευρεσιτεχνίες-καινοτομίες, ενεργοποίηση μηχανισμού venture capital
Αξιοποίηση Start-up Greece, νομοθεσίας για clusters επιχειρήσεων και προγραμμάτων ΓΓΕΤ

Με δεδομένο ότι ανάπτυξη, σημαίνει ρευστότητα στην αγορά, ανέφερε ότι τα 50 δισ. θα διατεθούν στην αγορά τα επόμενα τρία χρόνια.

Από τα 50 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, το λιγότερο 20 δισ. θα διοχετευθούν στην αγορά μέσα από τα σύμφωνα ρευστότητας.

Επιπλέον, από την επιστροφή των καταθέσεων επιπλέον 10 δισ. θα διοχετευθούν στην αγορά.

Αύξηση ρευστότητας στην αγορά θα επιτευχθεί και μέσα από την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ύψους 6,5 δισ.) αλλά και μέσα από την αυτοματοποιημένη επιστροφή ΦΠΑ (900 εκατομμύρια).

Αναφερόμενος στην ανεργία των νέων, ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε την ολοκλήρωση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για ανεργία νέων έως το 2013 ( 250 εκατ. + 150 εκατ. ευρώ)

Ενώ στο γενικότερο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής δεσμεύτηκε για καθολική υγειονομική προστασία χωρίς όρους, εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωση, ρυθμίσεις δανείων του ΤΠΔ με μέγιστη μηναία δόση το 30% του μισθού, καθιέρωση ως δείκτη του «Πληθωρισμού του Φτωχού», ενώ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έκανε λόγο για ακατάσχετο λογαριασμό ατομικά 1.500 ευρώ (2.000 ευρώ το ζευγάρι), υπαγωγή στη νομοθεσία για υπερχρεωμένα νοικοκυριά όσων έχουν ατομική επιχείρηση και οφειλές έως 25.000 ευρώ.

Για το εμπόριο προανήγγειλε εισαγωγή ηλεκτρονικής πλατφόρμας απευθείας πωλήσεων από παραγωγούς σε λιανέμπορους και καταναλωτές, προώθηση τοπικών συμφώνων μικροπαραγωγών - λιανεμπόρων για απευθείας συναλλαγή, νομοθετική ρύθμιση καθεστώτος των ανοιχτών εμπορικών κέντρων, καθιέρωση αποζημίωσης για θύματα παραβίασης του Δικαίου Ανταγωνισμού, πλήρης εφαρμογή νομοθεσίας για προώθηση προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, συνεργασία με Επιτροπή για αντιμετώπιση υψηλών τιμών στα τυποποιημένα προϊόντα που πωλούνται στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μετάβαση από τη δημοκρατία της πλειοψηφίας στη δημοκρατία της συναίνεσης, δεσμεύτηκε για μία κυβέρνηση εκτός «πρωθυπουργοκεντρικού» μοντέλου, για υπουργεία που δεν λειτουργούν με «υπουργικό πατριωτισμό» ως φέουδα, ενώ προανήγγειλε μείωση συναρμοδιοτήτων και μεταφορά τους σε ένα υπουργείο.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Ευάγ. Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει όπως είπε ψήφος πίεσης ή διαμαρτυρίας και τόνισε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και ισχυρή πολιτική διεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, αμφισβήτησε τις προτάσεις της ΝΔ και της Αριστεράς, για τη διακυβέρνηση της χώρας και πρότεινε τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, τις δυνάμεις όπως είπε- της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και της προόδου.

Τέλος, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι «ξέρουμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση εκεί που παίζεται το δύσκολο παιχνίδι της διεθνούς οικονομίας. Προτείνουμε τη βάση μιας πανεθνικής κινητοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com