Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ντ. Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε μία εθνική Ελλάδος

«Αυτό που χρειάζεται αύριο η χώρα είναι μία εθνική Ελλάδος, με την έννοια ότι θα χρειαστούμε περισσότερη συνεργασία, περισσότερες κοινωνικές συμμαχίες, περισσότερη αλληλοκατανόηση και να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βγει η χώρα από την κρίση», τόνισε από το Ηράκλειο Κρήτης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.



Σημείωσε μάλιστα ότι οι όροι της συνεργασίας ξεκινούν από τους ίδιους τους πολιτικούς, οι οποίοι πρέπει πρωτίστως να δώσουν το παράδειγμα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι μείωση κατά 50% της βουλευτικής αποζημίωσης, κατά 50% των συντάξεων των βουλευτών, κατά 50% των χρημάτων που παίρνουν τα κόμματα, αλλά και μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, ώστε δοθεί και συμβολικά το μήνυμα ότι η λιτότητα ξεκινάει από τους πολιτικούς.

«Δεν γίνεται να ζητάς από τον παππού και τη γιαγιά λιτότητα και να μην την εφαρμόζεις στον εαυτό σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των ντιμπέιτ, υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο «να κρύβονται σήμερα οι αρχηγοί των κομμάτων, να αρνούνται να κάνουν έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ μας για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας και να απαντήσουμε ο ένας στον άλλον».

«Το ότι κρύβονται πίσω από τον αριθμό των αρχηγών των κομμάτων, γιατί δε μπορούμε να συζητήσουμε δέκα ή το ότι αρνούνται να συζητήσουν κατά ομάδες, δείχνει απλώς την έλλειψη επιχειρημάτων, την έλλειψη σχεδίου εξόδου από την κρίση, την έλλειψη ουσιαστικής πίστης στις γνώσεις και τη λογική ενός ολόκληρου λαού», τόνισε η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Εκτίμησε ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή, ενώ ερωτηθείσα αν θα επιστρέψει στη ΝΔ σε περίπτωση που δεν μπει το κόμμα της στη Βουλή, τόνισε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εδώ για να μείνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com