Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα μαθητείας για αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης

Πρόγραμμα μαθητείας για νέους αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης εκπονεί το υπουργείο Παιδείας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μάθουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.



Αφορά σε αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων δύο - τριών ετών. Πρόκειται για μαθητεία έξι ωρών ημερησίως σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας. Στόχος είναι να επεκταθεί και σε αποφοίτους άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr και να δηλώσουν θέσεις μαθητείας. Στο www.mathiteia4u.gov.gr μπορούν και οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν προτίμηση για θέσεις μαθητείας με ηλεκτρονική δήλωση.

Για την επιχείρηση που θα υποδεχθεί το μαθητευόμενο δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση, καθώς θα του χορηγείται υποτροφία και θα διασφαλίζεται η ασφαλιστική του κάλυψη από το υπουργείο Παιδείας.

Το Πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους» συγχρηματοδοτείται από ελληνικούς πόρους και ευρωπαϊκούς πόρους, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου (http://www.eye.minedu.gov.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com