Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Νέο όχι στην αναδιάρθρωση από ΔΝΤ, Σαρκοζί

Απερρίφθη για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι αλλά και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.



"Δεν προβλέπεται από τη συμφωνία", φαίνεται ότι δήλωσε για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι.

"Εάν αναδιάρθρωση σημαίνει ότι ένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα εξοφλήσει τα χρέη του τότε η λέξη δεν θα ανήκει στο γαλλικό λεξιλόγιο. Είναι σαφές, απλό, καθαρό. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, υπάρχει μέσον για να επιτευχθεί, χωρίς όμως να θιγεί αυτή η αξιοπιστία. Σας βεβαιώνω, η Γαλλία δεν χρησιμοποιεί τον όρο αναδιάρθρωση, επειδή νομίζω ότι είναι μία λέξη, που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, μία πραγματικότητα, που δεν πρέπει να οραματιζόμαστε", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στε συνέντευξη τύπου.

Συνεχίζοντας ο Ν. Σαρκοζί τόνισε: "Εάν η ερώτηση είναι 'μπορούμε να σκεφθούμε τον τρόπο, με τον οποίο ιδιώτες επενδυτές ή ιδιώτες εταίροι μπορούν να αναλάβουν μέρος του φορτίου;', τότε δεν είμαστε καθόλου μέσα στα όρια μιας αναδιάρθρωσης. Υπάρχουν έτοιμες φόρμες, δεν υπάρχει πρόβλημα, σ' αυτήν την κατεύθυνση καθένας θα πρέπει να συγκλίνει".

Από την πλευρά του Τζον Λίπσκι, τόνισε μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ότι: "Δεν προβλέπει την αναδιάρθρωση. Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα μαζί με τις ελληνικές αρχές, υποστηριζόμενο από εμάς και τους ευρωπαίους εταίρους. Αυτό το πρόγραμμα δεν προβλέπει κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους, ή ανασχεδιασμό του, ή κάτι ο,τιδήποτε τέτοιο".

Το εξωτερικό χρέος της Έλλαδας σχολίασε και το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Νουτ Βέλινκ, στο Bloomberg: "Ασκείται τεράστια πίεση στην Ελλάδα να επιλύσει το πρόβλημα. Είναι δύσκολο. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι τελικά η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους όρους, με δεδομένο ότι τότε μόνον ΔΝΤ και Ευρώπη μπορεί απ την πλευρά τους να πουν το "ναι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com