Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τσίπρας: “Η κοινωνία νικάει το φόβο”

Σε ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΣΥΝ έδειξε ως λύση της πλατείες αλλά και την διεύρυνση του κόμματος.



Το σχέδιο πολιτικής απόφασης του κόμματος εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ το πλήρες κείμενο της απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Στην ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι την μία εμφανίζονται ως κινδυνολόγοι και την άλλη διαψεύδουν και εμφανίζονται ως καθησυχαστές της κοινής γνώμης, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ως “ανεύθυνους τυχοδιωκτισμούς και δεν πρέπει να αναρωτιούνται αυτοί που σπέρνουν ανέμους γιατί θερίζουν θύελλες”.

“To καινούργιο στοιχείο είναι ότι ο λαός, ο κόσμος, η κοινωνία νικάει το φόβο” διαπίστωσε τονίζοντας πως “το ανάστημα σηκώνει ο κόσμος στις πλατείες. Η αυθόρμητη και ειρηνική παρουσία του κόσμου στις πλατείες, στις μεγάλες πλατείες της χώρας είναι το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί”.

Επανέλαβε πως η “κυβέρνηση των προθύμων” θα αποτελεί, εάν συμβεί, μια εξέλιξη ευθείας αλλοίωσης της λαϊκής εντολής λέγοντας “αν ο Πρωθυπουργός προχωρήσει σε έναν ανασχηματισμό σαν αυτόν που του προτείνει ή τον πιέζει μερίδα των ΜΜΕ και του συστήματος της διαπλοκής, θα πρόκειται για μια κυβέρνηση της κρατικοδίαιτης τραπεζοκρατίας. Δεν φτάνει δηλαδή που παράδωσαν την οικονομία στους τραπεζίτες, ετοιμάζονται να παραδώσουν και τη λαϊκή εντολή στους τραπεζίτες;”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε “Αριστερό” σήμερα σ΄ αυτές τις συνθήκες “αυτό που ενώνει”.

“Όταν ανοίξαμε το ζήτημα του χρέους, είπαμε ότι, παρά το γεγονός ότι είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που δεν λύνεται με άλλον τρόπο παρά μονάχα μέσα από μια πολιτική λύση δίκαιης ρύθμισης, και κάποιοι μας έλεγαν ότι κινδυνολογούσαμε, είπαμε επίσης -γατί προφητεύσαμε σωστά- ότι θα αποτελέσει το χρέος και εργαλείο χειραγώγησης, εκβιασμού”.

Μίλησε ακόμα για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους του, επισημαίνοντας ότι “καμία ρύθμιση του χρέους, όσο δίκαιη και γενναιόδωρη να είναι, από μόνη της δεν αρκεί. Αν δεν είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού ανασυγκρότησης της οικονομίας, αναδιανομής του πλούτου”.

Ενώ ζήτησε έναν νέο μηχανισμό για το ευρώ, αλλά και έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ, ανοιχτό στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που, “απογοητευμένος πια, μαζικά, ομαδικά καταθέτει τις κομματικές ταυτότητες”, αλλά και σε πολίτες που “μπορεί να βρέθηκαν και στην κάλπη της Ν.Δ.”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com