Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επίθεση Ντόρας Μπακογιάννη κατά πάντων

Ολομέτωπη, σκληρή επίθεση σε όλα τα κόμματα και την πολιτική ηγεσία του τόπου, εξαπέλυσε με σκληρή γλώσσα η Ντόρα Μπακογιάννη κλείνοντας τις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


"Η μοίρα της Ελλάδας δεν είναι ταυτισμένη με την καταστροφή και το πισωγύρισμα. Με αυτή την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι προσπαθούν να χτίσουν τις καριέρες τους πάνω στην προοπτική μιας διαλυμένης χώρας. Με αυτήν την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι φιλοδοξούν να γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής", είπε, σημειώνοντας πως "μέσα από τις δημοσκοπήσεις οι Έλληνες απαντούν με περισσότερη λογική από αυτή που επέδειξε η πολιτική ηγεσία".

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθύμισε πως πρώτο το κόμμα της μίλησε για εθνική συνεννόηση. "Είπανε όχι. Δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στα αυτονόητα. Είναι ντροπή", συμπλήρωσε.

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, απευθυνόμενη στους βουλευτές συναδέλφους της, τους κάλεσε να τοποθετηθούν απέναντι στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση. "Όχι με διαρροές, όχι με παλαιοκομματικά τερτίπια. Να σηκωθούν αν είναι άντρες ή γυναίκες και να πουν τη γνώμη τους στο λαό που τους εξέλεξε. Δεν είναι ώρα για λογικές του χθες. Είναι ώρα μάχης και στη μάχη δηλώνεις παρών. Αν είσαι απών άσε το βουλευτιλίκι για άλλους", είπε χαρακτηριστικά.

Η Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε να γίνει αναθεωρητική η επόμενη Βουλή, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε επίσης ότι έχει ιδέες για νέο αναπτυξιακό μοντέλο, έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και δήλωσε ότι "υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να ξαναείναι περήφανοι για τον τόπο τους, για τη σημαία τους".

Αέσως μετά το τέλος της ομιλίας της, ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή των 200 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και για την εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη - που ήταν και η μοναδική υποψήφια - για την προεδρία του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com