Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ζητούν νέα αναστολή των πλειστηριασμών

Την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για έναν χρόνο αιτούνται οι καταναλωτικές οργανώσεις, καθώς στο τέλος Ιουνίου λήγει η προηγούμενη εξάμηνη παράταση που είχε δώσει η κυβέρνηση.


Να θυμίσουμε ότι η αναστολή αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από τις τράπεζες για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ, όσο και αυτούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε εις βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη. Να επισημάνουμε ότι την αναγκαστική εκτέλεση αποφεύγουν και όσοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για υπαγωγή στο νόμο (3869/2010) για τη «ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, μέχρι τις αρχές Μαΐου στα ειρηνοδικεία είχαν φτάσει περίπου 1.600 υποθέσεις και η ΕΚΠΟΙΖΩ ευελπιστεί ότι μέχρι το τέλος του έτους αυτές θα έχουν ανέλθει στις 4.000. Σύμφωνα με την καταναλωτική οργάνωση, οι προσφυγές καθυστερούν στα δικαστήρια, επειδή έχει «κολλήσει» ο διορισμός 80 ειρηνοδικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com