Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Θα συνεχίσω τις προσπάθειες για εθνική συνεννόηση»

Αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια για εθνική συνεννόηση, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του Στίβεν Χάρπερ και την υπογραφή συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απάντηση στα σενάρια καταστροφής για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.



Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι πολλές πολιτικές δυνάμεις θα ανταποκριθούν στην προσπάθεια αυτή, ώστε να δείξουν πως όλοι κατανοούν την κρισιμότητα της στιγμής, ενώ επέκρινε όσους γράφουν καθημερινά για δεινά της Ελλάδας και "προφητεύουν τη Δευτέρα Παρουσία". Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα ήδη πέτυχε πολλούς στόχους, αν και μένουν ακόμη να γίνουν πολλά.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, από την πλευρά του, δήλωσε πεπεισμένος πως οι Έλληνες θα μπορέσουν τελικά να λύσουν τα προβλήματα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της Ευρωζώνης αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας και ότι θα δημιουργήσουν μία ακμάζουσα οικονομία.

Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας του Καναδά και υπέγραψαν συμφωνία για την κινητικότητα μεταξύ των νέων Ελλάδας και Καναδά. Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, στις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας καθώς και στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, αφού ο Καναδός πρωθυπουργός είχε λάβει μέρος στη Σύνοδο της G8, που διεξήχθη τις δύο προηγούμενες ημέρες στη Γαλλία.

Σε ότι αφορά στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Στ. Χάρπερ δεν θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της σύσκεψης, λέγοντας ότι είναι ελληνικό θέμα, τόνισε ωστόσο ότι είναι φυσικό κατά διαστήματα η αντιπολίτευση να μη θέλει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, όμως οι κυβερνήσεις πρέπει να δρουν. Επίσης, ανέφερε ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν δημιουργήθηκαν απο την παρούσα κυβέρνηση.

Απο την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου, τόνισε ότι εδώ και 18 μήνες πολλοί είναι οι αναλυτές που προβλέπουν δεινά για την Ελλάδα, προβλέπουν την ημέρα της Κρίσης και έχουν γίνει εμπειρογνώμονες της Δευτέρας Παρουσίας για την Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πολλούς απο τους στόχους που έχει θέσει, όπως η μείωση του ελλείμματος, υπάρχει μία άνθιση στις εξαγωγές, μειώνεται ο πληθωρισμός και αναμένουμε μία καλή τουριστική σεζόν.

Επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς αυτή είναι η απάντηση στα σενάρια καταστροφής για την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι η χώρα σύντομα θα βγει απο την κρίση και θα μπει σε μία βιώσιμη και ανταγωνιστική τροχιά.

Αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση που περνά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Πέρα από τη συναίνεση, σημείωσε, πρέπει με αποφασιστικό τρόπο να συνεχίσουμε την εφαρμογή του δύσκολου προγράμματος, γιατί αυτός είναι ο δρόμος εξόδου απο την κρίση.

Ο λαός έχει βάλει πλάτη με θυσίες και πόνο, είπε ο πρωθυπουργός. Πλάτη έβαλαν και οι εταίροι μας με την παροχή δανείων απο τη φορολογία των πολιτών τους, όπως και οι χώρες-μέλη του ΔΝΤ για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι αυτονόητο, σημείωσε, ότι η εθνική συνεννόηση πρέπει να δείχνει ότι όλοι κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας να συμβάλλουμε στην πορεία της ανασυγκρότησης και των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. Έχει μεγάλη σημασία η εθνική συνεννόηση, επανέλαβε Γ. Παπανδρέου, καθώς ισχυροποιεί τη χώρα και αυξάνει την αξιοπιστία της.

Τέλος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση που έγινε χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Εξέφρασε την πίστη του ότι υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης, ενώ δήλωσε την αποφασιστικότητά του να μην σταματήσει τις προσπάθειες για την επίτευξη εθνικής συνεννόησης, με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθούν πολλές πολιτικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com