Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αντιπολιτευτική ομοβροντία για τις δηλώσεις Δαμανάκη

Μύδρους κατά της επιτρόπου Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη, εξαπολύει η αντιπολίτευση, μετά το δίλημμα που έθεσε αιφνιδίως στους Έλληνες περί συμφωνίας με την τρόικα σε σκληρές θυσίες ή επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.




Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για εκβιασμό, στον οποίο "επιστρατεύουν με ανευθυνότητα την απειλή χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη". Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε το ίδιο στα τέλη του 2009, οδηγώντας τη χώρα στο Μνημόνιο, μιλώντας τότε "για κίνδυνο χρεοκοπίας, για διεφθαρμένη χώρα, για οικονομία στην εντατική και Τιτανικό".

Χαρακτήρισε "περίεργες , ακατανόητες και επικίνδυνες" τις κινήσεις της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως δηλώσεις όπως της κ. Δαμανάκη ομολογούν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής που ακολουθήθηκε.

Όσον αφορά στα περί στάσης πληρωμών αν η τρόικα δεν δώσει στην Ελλάδα την πέμπτη δόση του δανείου είπε: "Ρωτάει η κυβέρνηση τί θα κάνουμε αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση της βοήθειας. Ουσιαστικά θέλουν να καταστήσουν ένοχο τον ερωτώμενο, ενώ την ευθύνη της απάντησης την έχει η κυβέρνηση".

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε ωμό και χυδαίο εκβιασμό το δίλημμα "ή δέχεστε το μεσοπρόθεσμο ή πτωχεύετε, γυρίζετε στη δραχμή".

"Όταν η δήλωση προέρχεται από τα χείλη της κ. Δαμανάκη, εγώ θα την ανακαλούσα αν ήμουν στη θέση του Πρωθυπουργού", ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος της κοινοβλυευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να ζητήσει την παραίτηση της κ. Δαμανάκη ή να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις της. Αν δεν το κάνει, "εκβιάζει μονάχα τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές, κλείνοντας το μάτι στον κο Δασκαλόπουλο και παίζοντας με τη φωτιά", συμπλήρωσε.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μιαν άλλη προοπτική σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, αλλά όχι προτάσεις, που να θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας, όπως οι δηλώσεις της κ. Δαμανάκη", ανέφερε από το βήμα της Βουλής.

Αντιθέτως, τη συμφωνία της με όσα είπε η Μαρία Δαμανάκη εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν διέψευσε τα λεγόμενα της επιτρόπου, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι "η κυρία Δαμανάκη είπε μεγαλοφώνως αυτό που συζητείται εδώ και κάποιους μήνες σε όλους τους κύκλους της Ευρώπης".

Αποστάσεις από τις δηλώσεις της επιτρόπουαλιείας κράτησαν και μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος είπε ότι "δεν βοήθησαν τη διαδικασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com