Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Όλι Ρεν: «Τον Ιούνιο είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε την ευκαιρία»

«Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ασκώντας νέες πιέσεις για συμφωνία και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο νέο Μνημόνιο.




Μάλιστα ο Όλι Ρεν τόνισε ότι θεωρεί "επιβεβλημένο" να τηρήσουν όλα τα κόμματα "εποικοδομητική στάση" στηρίζοντας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε "τεστ" για το σύνολο της κοινωνίας τις νέες περικοπές, σημειώνοντας ότι "όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν το μερίδιό τους".

Πρόσθεσε δε ότι "η Ελλάδα πρέπει πρωτίστως να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2011, να δρομολογήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να επιτύχει μια διακομματική συμφωνία για την στήριξη του προγράμματος βοήθειας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ".

Ο Ευρωπαίος χαρακτήρισε τον Ιούνιο "κρίσιμο μήνα" για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. "Τις επόμενες εβδομάδες έχουμε μπροστά μας καθοριστικές αποφάσεις. Ο μήνας Ιούνιος μπορεί να είναι η αρχή του τέλους της κρίσης, ή μία χαμένη ευκαιρία, εάν η Ευρωζώνη οδηγηθεί σε μια φάση νέας σοβαρής κρίσης με αρνητικές, αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα και κίνδυνο επέκτασης και σε άλλες χώρες. Τον Ιούνιο είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε την ευκαιρία", πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com