Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τσίπρας: Η συναίνεση δεν εκβιάζεται

«Η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της χώρας υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας, επειδή δεν το θέλει», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Έθεσε θέμα εκλογών, ζητώντας από τον πρωθυπουργό «να καταλάβει επιτέλους ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ικανή να αξιοποιήσει την ομοψυχία του λαού».



Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου, πως οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο και τώρα εμφανίζεται "σαν να ανέλαβε χθες" και "νίπτει τας χείρας του". Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητάει συναίνεση από την κοινωνία ή την Αριστερά, αλλά από τα δεξιά του, προκειμένου να συνεχίσει την "άδικη, καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου".

Τόνισε ότι "η συναίνεση δεν εκβιάζεται".

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα σενάρια συμμετοχής τεχνοκρατών στην κυβέρνηση αλλοιώνουν τη λαϊκή εντολή.

Σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο Συνασπισμό έχει θέσει επανειλημμένως το ζήτημα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, αλλά "σε κατεύθυνση που θα βοηθά το λαό να προχωρήσει". Συμπλήρωσε ότι το ερώτημα που θέτει ο Δημ. Δασκαλόπουλος (αν θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας) εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές "για να συνεχίσουν να εκβιάζουν τη χώρα". Εκτίμησε ότι η θέση του πρωθυπουργού για το θέμα δεν είναι ξεκάθαρη και αυτό είναι -όπως είπε επικίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com