Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τον Οκτώβριο το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΟΣΚ

Σημαντική εξοικονόμηση δαπανών «υπόσχεται» η επικείμενη συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) με τις εταιρείες ΔΕΠΑΝΟΜ και ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική, ενώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, δεν θα θιγούν οι περίπου 300 εργαζόμενοι στις εταιρείες, οι οποίοι θα μεταφερθούν στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί.




Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου, ενώ η νέα εταιρεία που θα προκύψει να ονομάζεται «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», με αντικείμενο τα κατασκευαστικά έργα του Δημοσίου και θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών.

Πυρήνας της νέας εταιρείας θα είναι ο ΟΣΚ, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια εκτελεί σημαντικό κατασκευαστικό έργο, παρά τη μεγάλη μείωση του προσωπικού κατά 70% και την επίσης μεγάλη μείωση των πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (γύρω στο 80%).

Έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 ? 2014 θα έχουν παραδοθεί 20 νέα έργα και οι εργασίες αναβάθμισης σε 40 σχολεία και ένα ακίνητο ιδιοκτησίας ΟΣΚ Α.Ε., ενώ έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 προγραμματίζεται η παράδοση 16 νέων έργων.

Η ΟΣΚ Α.Ε., έως τον Αύγουστο 2013 είχε υποβάλει για ένταξη στα προγράμματα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ και στο ΕΠΠΕΡΑΑ 91 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 264 εκατ. ευρώ.

Έχει εκδοθεί απόφαση ένταξης για 75 έργα συνολικού προϋπολογισμού 205,2 εκατ. ευρώ (68 έργα προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ και 7 έργα προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ στο ΕΠΠΕΡΑΑ), από τα οποία τα 23 έχουν παραδοθεί, τα 42 είναι υπό κατασκευή, τα 6 είναι σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης και τα 4 πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Αναμένεται η αξιολόγηση και απόφαση ένταξης για ακόμη 8 έργα συνολικού προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ (5 έργα προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ και 3 έργα προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στο ΕΠΠΕΡΑΑ) όπου υπάρχουν ακόμα διαθέσιμοι πόροι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com