Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Τρύπα» 4,5 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα βλέπει ο Σόιμπλε

Στα 4-4,5 δισ. ευρώ εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας στο πλαίσιο του τρέχοντος δανειακού προγράμματος.





Ο αρμόδιος των Χριστιανοδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού, Νόρμπερτ Μπάρτλε, ενημέρωσε τη Δευτέρα τους δημοσιογράφους για όσα είπε νωρίτερα ο κ. Σόιμπλε σε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πέραν της εκτίμησης για το ύψος των ελληνικών αναγκών, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά να αναλάβει αναδρομικά ο ESM τα δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες για την κεφαλαιακή τους στήριξη.

Λίγο αργότερα το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι το Βερολίνο δεν θέλει να υπάρξει προκαθορισμένη καταληκτική ημερομηνία για τη δημιουργία Τραπεζικής Ένωσης στην Ευρωζώνη. «Δεν πρέπει να αποσταθεροποιήσουμε τις αγορές με μη ρεαλιστικές προτάσεις», ανέφερε η ανώνυμη πηγή, «οπότε το χρονοδιάγραμμα για την Τραπεζική Ένωση πρέπει να είναι ρεαλιστικό». Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη αποδεχθεί ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί εντός του 2013 και ότι το 2014 είναι πιο ρεαλιστικός στόχος.

Η δημιουργία της Τραπεζικής Ένωσης είναι προϋπόθεση για να επιτραπεί στον ESM να δανείζει απευθείας τράπεζες και όχι κυβερνήσεις, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com