Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια από 1η Ιουλίου

«Ο εξορθολογισμός των τιμολογίων και η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αποτελεί εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια» αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση.




Η κατάργηση των «εσωτερικών» (σταυροειδών) επιδοτήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, που πρόκειται να εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου, οδηγεί σε αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0-800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ).

«Η Επιχείρηση αυτή την περίοδο επεξεργάζεται τα δεδομένα και προτάσεις, ως προς την υλοποίηση του εξορθολογισμού των τιμολογίων που αφορούν τις καταναλώσεις από 0 έως 800kWh (κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες) αλλά και επαγγελματικά/εμπορικά τιμολόγια» προσθέτει η ΔΕΗ στην ανακοίνωση και καταλήγει:

«Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με έμφαση στη δημιουργία νέων τιμολογίων τα οποία θα δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που δοκιμάζονται από την κρίση. Η ΔΕΗ AE θα ενημερώσει υπεύθυνα και αναλυτικά τους καταναλωτές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξορθολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com