Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Telegraph: Η Ελλάδα αρχίζει πλέον να θυμίζει Βαϊμάρη

«Οικονομική κατάρρευση, μαζική ανεργία, παραστρατιωτικοί με στολή, βία στους δρόμους, πολιτικές δολοφονίες και, τώρα, συλλήψεις βουλευτών της αντιπολίτευσης. Η Ελλάδα αρχίζει να θυμίζει Βαϊμάρη.»





Με αυτόν τον τρόπο, η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» προλογίζει άρθρο-σχόλιο για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μετά τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής το Σαββατοκύριακο.

«Η οικονομική δυσχέρεια οδήγησε στην άνοδο της Χρυσής Αυγής και προκάλεσε μια κρίση της δημοκρατίας» τονίζει η βρετανική εφημερίδα, η οποία γράφει στη συνέχεια για την οργάνωση: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα φασιστικό κόμμα, στη δομή του, την ιδεολογία του και τη συμπεριφορά του. Είναι αντι - δημοκρατική, ευνοώντας ένα αυταρχικό κράτος με επικεφαλής τον ισχυρό άνδρα... Όπως όλα τα “σωστά” φασιστικά κόμματα, απεχθάνεται τις ελεύθερες αγορές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την Telegraph, η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με την αστυνομία, όπως ακριβώς γινόταν και με τους Ναζί στη Γερμανία του 1930. Αν και οι ίδιοι αρνούνται τη σύγκριση, όλα όσα κάνουν, μοιάζουν πολύ με τους νεοναζί, υπογραμμίζεται.

«Η οικονομική κρίση έχει εξελιχθεί σε κρίση της δημοκρατίας» καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com