Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για τους απεργούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που αμείβονται κανονικά

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία αμείβονται κανονικά οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρόλο που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση εδώ και δύο μήνες.



Με αφορμή τα καταγγελλόμενα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων και να διακριβωθεί εάν στην υπόθεση έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα με κυριότερο αυτό της απιστίας στην υπηρεσία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων απεργούν ενάντια στη διαθεσιμότητα που αφορά περίπου 1.300 συναδέλφους τους από οκτώ ΑΕΙ, εκ των οποίων οι 897 υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για το θέμα, οι διοικητικοί υπάλληλοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι οι μισθοδοσίες τους εκτελούνται κανονικά, καθώς λόγω της απεργίας είναι κλειστές οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού και έτσι δεν μπορούν να στείλουν στοιχεία για την απεργία.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από εισαγγελέα Πρωτοδικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com