Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κόβουν το επίδομα θέρμανσης σε 150.000 φοιτητές

Χωρίς επίδομα θέρμανσης θα μείνουν 150.000 φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τις οικογένειές τους.




Η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος εξαιρεί από τους δικαιούχους όλα τα φυσικά πρόσωπα που αναγράφονται ως προστατευόμενα μέλη στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος και τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους!

Με βάση τον Κώδικα Φορολόγησης Εισοδήματος, στα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου περιλαμβάνονται και όλα τα ενήλικα τα τέκνα ηλικίας έως 25 ετών που φοιτούν σε σχολές, σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με τους φοιτητές που μένουν χωρίς επίδομα να υπολογίζονται στους 150.000, οι εκτιμήσεις φθάνουν τη δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης (εάν τους δινόταν τελικά) στα 45 εκ. ευρώ, δηλαδή περίπου 300 ευρώ στον καθένα.

Το ποσό αυτό είναι αμελητέο για τον Κρατικό Προϋπολογισμό αλλά μπορεί να δώσει σημαντική οικονομική ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες φοιτητών και παράλληλα να αυξήσει την κατανάλωση του πετρελαίου. Πολύ περισσότερο, όμως, μπορεί να συμβάλει ώστε να αποφύγουμε τραγικά περιστατικά όπως αυτό πριν από μερικούς μήνες με τους φοιτητές στη Λάρισα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com