Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Πρεμιέρα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Οι μεγάλοι της αγοράς, τα πολυκαταστήματα, αλλά και οι έμποροι των αστικών κέντρων λένε “ναι” στο κυριακάτικο άνοιγμα της αγοράς.




Στις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του αγορανομικού κώδικα, θα είναι η πρώτη Κυριακή μετά από χρόνια κατά την οποία τα καταστήματα θα λειτουργήσουν. Συνολικά επτά επιτρέπονται και το πρώτο τεστ θα λάβει χώρα τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έκανε μία πρώτη έρευνα και σύμφωνα με τα ευρήματά της περίπου ένας στους τρεις εμπορικούς συλλόγους – μέλη της δηλώνει πως τα καταστήματα της πόλης του θα ανοίξουν. Για την ακρίβεια από τους 168 συλλόγους μέλη της ΕΣΕΕ, οι 57 θα ανοίξουν, επτά δεν έχουν αποφασίσει και τέσσερις αφήνουν το τι θα κάνουν τα μέλη τους, στη διακριτική τους ευχέρεια.

Με μία πιο προσεκτική ματιά, διαπιστώνει κανείς ό,τι μεγάλοι εμπορικοί σύλλογοι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Περιστέρι, η Ν. Ιωνία, η Γλυφάδα, το Π. Φάληρο αλλά και η Χαλκιδική, τα Δωδεκάνησα, το Άργος, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Κόρινθος, το Μεσολόγγι, το Ναύπλιο, το Γύθειο, η Ιθάκη, η Κεφαλλονιά, η Αρχαία Ολυμπία, η Σαντορίνη, η Τζιά, η Σύρος κλπ. συστήνουν στα καταστήματα να ανοίξουν.

Ανάλογη στάση κρατά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, ο οποίος τονίζει πως οι μεγάλες αλυσίδες μέλη τους, θα προσφέρουν προϊόντα με πολύ καλές τιμές.

Άλλωστε από την 1η Νοεμβρίου είναι και η πρώτη ενδιάμεση χειμερινή εκπτωτική περίοδος, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του μηνός. Οι έμποροι υπόσχονται δυνατές εκπτώσεις ακόμη και 50%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com