Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ανεύθυνη η ανάρτηση βίντεο με αποκεφαλισμούς στο Facebook

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την απόφαση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook να επιτρέψει εκ νέου τη δημοσίευση βίντεο που περιέχουν εικόνες με εκτελέσεις και αποκεφαλισμούς.




Ο Κάμερον χρησιμοποίησε ένα άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, για να στηλιτεύσει την υπαναχώρηση του Facebook και για να ζητήσει από τους υπευθύνους του «να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους στους ανήσυχους γονείς» καθώς σκηνές αποκεφαλισμού θα δημοσιεύονται «απροειδοποίητα».

Το Facebook που προσωρινά είχε απαγορεύσει την ανάρτηση παρόμοιων βίντεο τον Μάιο έπειτα από τις διαμαρτυρίες πολλών οργανώσεων, δικαιολόγησε την απόφασή του επικαλούμενο την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εικόνων.

«Το Facebook πάντοτε αποτελούσε μία πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι έσπευδαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, ιδίως όταν αυτές σχετίζονταν με αμφιλεγόμενα γεγονότα, όπως η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τρομοκρατικές πράξεις, ή άλλες βιαιοπραγίες. Ο κόσμος μοιράζεται αυτού του είδους τα βίντεο για να τα καταδικάσει. Εάν τα δικαιολογούσαν, ή ενθαρρύνονταν οι βιντεοσκοπημένες πράξεις, τότε θα είχαμε μία διαφορετική προσέγγιση», αντέδρασε ένας από τους εκπροσώπους του ιστοτόπου.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως το δίκτυο, που αριθμεί πάνω από ένα δισεκ. μέλη, εξέταζε τη δυνατότητα να θέσει σε εφαρμογή μία υπηρεσία που θα προειδοποιεί τους χρήστες για το υλικό που πρόκειται να παρακολουθήσουν.

Πολλές οργανώσεις έχουν εκφράσει ήδη την έκπληξή τους για την απόφαση του Facebook με τον Στέφεν Μπάλκαμ, πρόεδρο της οργάνωσης Family Online Safety Institute να δηλώνει «έκπληκτος» και «δυσαρεστημένος».

Το Facebook «τηρεί αυστηρούς κανόνες όσον αφορά το γυμνό, το σεξ και τη βία. Πιστεύω ειλικρινά πως θα έπρεπε να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει τους κανόνες αυτούς», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com