Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τρεις αλυσίδες για το κτίριο της «Φωκάς» στην Τσιμισκή

«Πεδίο μάχης» για ορισμένες από τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές επιχειρήσεις της χώρας είναι το πρώην προνομιακό πολυκατάστημα της αλυσίδας «Φωκάς» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς εκτός από την Attica (Foll Follie) ενδιαφέρον φέρονται να τρέφουν τόσο ο όμιλος της Dixons όσο και η αλυσίδα H&M.




Τέσσερις μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, ελληνικών και ξένων συμφερόντων, έχουν βάλει στο «μικροσκόπιό» τους το ακίνητο της «Φωκάς» και αναμένεται κάποιες εξ αυτών να το «χτυπήσουν» στον ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσής του την επόμενη Κυριακή. Μάλιστα, τουλάχιστον δύο από τις τέσσερις αλυσίδες έχουν εκδηλώσει με συγκεκριμένο και έγγραφο τρόπο το ζωηρό ενδιαφέρον τους. Ως ελάχιστο μίσθωμα έχει οριστεί το ποσό των 105.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλει με την υπογραφή του συμβολαίου ένα εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στα ενοίκια ενός έτους τα οποία η ιδιοκτήτρια Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας δεν εισέπραξε τον τελευταίο χρόνο από την «Φωκάς».

Ακόμη, ο εκμισθωτής θα καταθέσει μία εγγυητική επιστολή 1,26 εκατ. ευρώ (που θα ανανεώνεται τακτικά) και θα δεσμευτεί για την πρόσληψη τουλάχιστον 160 εργαζόμενων, από τους οποίους μίνιμουμ οι 50 θα είναι από το προσωπικό της «Φωκάς» (το τελευταίο θα αξιολογηθεί στο σύνολό του από τον καινούργιο ενοικιαστή).

Επιπλέον, η νέα αλυσίδα θα χρειαστεί να υλοποιήσει επενδύσεις μίνιμουμ 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του καταστήματος. Το ενοίκιο του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή με καλυμμένη επιφάνεια 6.000 τ.μ. είχε φτάσει με ενοικιαστή την «Φωκάς» τις 85.000 ευρώ τον μήνα, έπειτα από δύο διαδοχικές μειώσεις του ύψους του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com