Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ανακοινώθηκε η λίστα των υποψηφίων της ΝΔ

Συνολικά οι υποψήφιοι βουλευτές ανέρχονται στους 412, εκ των οποίων οι 139 είναι γυναίκες.



Στους 14 ανέρχονται οι υποψήφιοι βουλευτές που προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ πέντε υποψήφιοι προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τρεις εκ των υποψηφίων είναι πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ και ένας προέρχεται από τη ΔΡΑΣΗ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αφήνει την Μαγνησία, στην οποία ήταν υποψήφιος στην τελευταία αναμέτρηση και επιλέγει το υπόλοιπο Αττικής, ως δεύτερη περιφέρεια, μετά τη Μεσσηνία, το υπόλοιπο Αττικής.

Στα ψηφοδέλτια που παρουσιάστηκαν, υπάρχουν αλλαγές στο νομό Ηρακλείου, όπου, μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ στον στο νομό Χανίων ετέθη επικεφαλής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρώην βουλευτές και οι δύο που συμμετείχαν στη Δημοκρατική Συμμαχία. Αντίθετα δεν μπαίνει σε εκλόγιμη θέση στο νομό Ηλείας ο πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, μετά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων αλλά και των δύο άλλων βουλευτών Κώστα Τζαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου. Στην ένατη θέση στην Α΄ Αθήνας, περιφέρεια στην οποία η ΝΔ στις 6 Μαΐου, είχε καταλάβει οκτώ έδρες, τοποθετείται ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης.

Αξιοσημείωτο θεωρείται εξάλλου, το γεγονός ότι την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του νομού Σερρών καταλαμβάνει για συμβολικούς λόγους ο Κώστας Καραμανλής, γιός του Αχιλλέα και ανηψιός του ιδρυτή της ΝΔ.

Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην Β΄ Αθήνας τοποθετούνται ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η Αλεξάνδρα Πετραλιά από την ΔΗΣΥ. Στην Κεφαλονιά, επίσης, μονοεδρική περιφέρεια, στην οποία η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή, αλλάζει το ψηφοδέλτιο και τίθεται επικεφαλής ο Πέτρος Αλιβιζάτος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com