Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τα αιτήματά τους κατέθεσαν στον Ευ. Βενιζέλο οι κοινωνικοί φορείς

Τις προτάσεις τους για τα εργασιακά κατέθεσαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του




Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, η Συνομοσπονδία ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επανέλθουν οι κατώτεροι μισθοί στα επίπεδα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και να λειτουργήσει ο θεσμός της συλλογικής αυτονομίας.

Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους εργαζόμενους, κατάργησης της «απαράδεκτης«, όπως τη χαρακτήρισε, ρύθμισηε για τη μετενέργεια και αποκατάστασης της λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στον κ. Βενιζέλο προτάθηκε ακόμη η επαναφορά της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας την κατάργηση των οποίων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «πρόκληση».

Σε ερώτηση για το αν θα υιοθετηθούν οι προτάσεις από τα πολιτικά κόμματα, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε ότι υπήρξε μεγάλο πλήγμα για τις συλλογικές συμβάσεις και πρόσθεσε ότι σκοπός του είναι να αποκατασταθεί το θεσμικό πλαίσιο. «Ούτε τα λόγια μάς ικανοποιούν, ούτε τα μορατόριουμ που κάποιοι, όψιμα, ανακάλυψαν», κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι «περιμένουμε έργα».

Τον κίνδυνο εσωτερικής παύσης πληρωμών αλλά και τις επικίνδυνες συνέπειες των συζητήσεων περί δραχμής, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

«Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και η δραχμολαγνεία, είτε από συμφέροντα οικονομικά είτε από ιδεολογικά, εντός και εκτός των τειχών, έχουν οδηγήσει στην πλήρη απραξία της ελληνικής οικονομίας και αγοράς» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση της εξαίρεσης των δημόσιων επενδύσεων από τη διαδικασία μείωσης του ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com